Rødt og grønt kort - kom godt afsted på bilferien

Skal du på bilferie er det ikke kun bilen, der skal være i orden. Det er lige så vigtigt, at have forsikringen på plads. Tidligere skulle man have det røde og det grønne kort med i handskerummet, men reglerne er ændret. Vi har samlet det vigtigste, du skal vide her.

Det grønne kort er blevet sjældent

Det grønne kort er beviset på, at din bil er ansvarsforsikret. I langt de fleste lande behøver du ikke kortet længere. Her vil en gyldig dansk nummerplade være nok. Det gælder i hele EU samt Norge, Island, Schweiz, Serbien og Andorra.

Kun her skal du have grønt kort med:
Albanien, Aserbajdsjan, Bosnien-Hercegovina, Hviderusland, Iran, Israel, Nordmakedonien, Marokko, Moldavien, Montenegro, Rusland, Tunesien, Tyrkiet og Ukraine*.

Har du brug for det grønne kort?
Ring og bestil det hos os på 33 55 55 50 eller skriv på codan@codan.dk. Vi sender det med posten, så regn med op til 14 dages leveringstid.

*) Det grønne kort anerkendes ikke i Kosovo. Her kan du købe en ansvarsforsikring ved grænsen.

Læs mere om det grønne kort hos DFIM

Det røde kort er blevet overflødigt

Det røde kort var tidligere beviset på, at din bil var kaskoforsikret. Men har du kaskoforsikring giver det dig automatisk ret til vejhjælp i en lang række lande via SOS International (se hvilke lande). Og du behøver derfor ikke længere at have kortet med.

Du skal blot bruge to ting:

  • Din bils registreringsnummer
  • Nummeret til SOS International: +45 70 10 50 52

Har du brug for assistance, ringer du til SOS og opgiver registreringsnummeret. Så hjælper de dig videre.

Du kan få hjælp hos SOS International

Skal du have ét nummer med på mobilen i ferien, så er det +45 70 10 50 52, som er nummeret til SOS International. Hvis fx en betjent i EU insisterer på stadig at se det grønne kort, eller hvis du på andre måder er ’strandet’, kan SOS assistere dig.

Hent SOS app til din mobil
Du kan hente en SOS-app til din mobil inklusive nummeret til SOS og en praktisk GPS-funktion, som kan vise din helt præcise placering i tilfælde af et stop.

Hent den her