Rødt og grønt kort

Kort og godt om bilferien

Går turen sydpå, er det ikke kun bilen, der skal være i orden. Det er lige så vigtigt, at have forsikringen på plads. Det betød tidligere, at man ikke skulle køre hjemmefra uden at have det røde og det grønne kort i handskerummet. Reglerne er ændret, og derfor har vi samlet det vigtigste, du skal vide her.

Det grønne kort er blevet sjældent

Det grønne kort er beviset på, at din bil er ansvarsforsikret. I langt de fleste lande behøver du det imidlertid ikke længere, og her vil dit registreringsnummer være nok. Det gælder hele EU samt Norge, Island, Schweiz, Serbien og Andorra.

Her skal du have grønt kort med
Albanien, Aserbajdsjan, Bosnien-Hercegovina, Hviderusland, Iran, Israel, Makedonien, Marokko, Moldova, Montenegro, Rusland, Tunesien, Tyrkiet og Ukraine*.

Se også listen over landene hos DFIM

Har du brug for det grønne kort?
Ring og bestil det hos os på 33 55 55 50 eller skriv til os på codan@codan.dk.
(Regn med op til 10 dages leveringstid med Post Nord.)

*) Det grønne kort anerkendes ikke i Kosovo. Her kan du købe en ansvarsforsikring ved grænsen.

Det røde kort er blevet overflødigt

Det røde kort var tidligere beviset på, at din bil var kaskoforsikret. Kaskoforsikringen giver dig ret til vejhjælp i en række lande via SOS International (se hvilke her), men du behøver ikke længere have kortet med. Du skal blot bruge to ting:

  • Din bils registreringsnummer
  • Nummeret til SOS International: +45 70 10 50 52

Har du brug for assistance, ringer du til SOS og opgiver registreringsnummeret. Så hjælper de dig videre.

Du kan få hjælp hos SOS International

Skal du have ét nummer med på mobilen i ferien, så er det +45 70 10 50 52, som er nummeret til SOS International. Hvis fx en betjent i EU insisterer på stadig at se det grønne kort, eller hvis du på andre måder er ’strandet’, kan SOS assistere dig.

Vejledning

Hent SOS app til din mobil
Du kan hente en SOS-app til din mobil inklusive nummeret til SOS og en praktisk GPS-funktion, som kan vise din helt præcise placering i tilfælde af et stop.

Hent den her