Brandskader

Det er en god ide at forebygge skader ved brand, da brandskader kan ende med at koste dig dyrt. Derfor er det også en fordel at have en forsikring, der dækker brandskader, hvis uheldet er ude. Vi gør dig klogere på, hvordan din hus- og indboforsikring dækker ved brand, om det er lovpligtigt at være brandforsikret, og hvordan du kan forebygge skader ved brand.

Er det lovpligtigt at være brandforsikret?

I Danmark er det ikke lovpligtigt at være brandforsikret, men for at låne penge til et hus er det ofte et krav fra banker og realkreditinstitutter, at du er brandforsikret. Har du ingen brandforsikring, har din bank og dit realkreditinstitut ingen garanti, hvis dit hus brænder ned. Derfor har de fleste brandforsikring med i deres husforsikring.  

Undgå brandskader i hjemmet

Brand kan opstå på mange forskellige måder i hjemmet. Stearinlys og dekorationer i hjemmet kan fx starte en brand, der kan give alvorlige brandskader på dit hus og dit indbo. Det gælder derfor om at forebygge skader, som kan opstå ved brand. Det kan du gøre på en række måder, og derfor har vi samlet nogle gode råd til, hvordan du kan undgå brandskader i hjemmet. Det er simple råd, som du nemt kan følge, og de kan spare dig for en masse besvær og dyre regninger.

Gode råd til at forebygge brandskader

  • Sluk altid stearinlys, hvis du forlader rummet.
  • Sæt stearinlys, så de ikke kan antænde en brand i fx gardiner.
  • Installer røgalarmer i stuer, værelser og køkkenet.
    Læs mere om G4S alarmer her.
  • Stil ikke lys, hvor børn, hunde eller katte kan nå dem.

Undgå brand i juletiden

I julen holder mange danskere af at have levende lys tændt. Lysene skaber hyggelig stemning i en mørk tid, men de kan også antænde en ildebrand i hjemmet, hvis man ikke passer på og er opmærksom. Det er derfor vigtigt, at man forebygger brandskader, når man har levende lys tændt. Du kan undgå en række brandskader ved at følge disse råd: 

  • Lav adventskrans og juledekoration med omtanke.
  • Behandl evt. dekorationer med brandhæmmende middel
  • Sørg for, at gran og juletræe er friskt.
  • Hold godt øje med levende lys på juletræet.

Forsikringer, der dækker brandskader

Du kan både få brandskader på dit hus og indbo. Derfor kan du både have brandforsikring i din hus- og indboforsikring. Dækker din husforsikring mod brandskader, bliver skader på selve huset dækket, hvis der opstår brand.

Dækker din indboforsikring mod brand bliver dit indbo dækket, hvis det bliver beskadiget som følge af brand. I vores hus- og indboforsikring er brandforsikring en del af grunddækningerne. Det betyder, at du er dækket, hvis der opstår brand, og du får brandskader på dit hus eller dit indbo.