Gode råd til at forebygge brandskader

Brand i hjemmet er ofte en voldsom oplevelse, der også kan koste dig dyrt.
Bliv klogere på, hvordan du kan forebygge brand i dit hjem, om din hus- og indboforsikring dækker ved brand, og om det er lovpligtigt at have en brandforsikring.

Gode råd til at forebygge brandskader

Undgå brand i juletiden

I julen holder mange danskere af at have levende lys tændt. Lysene skaber hyggelig stemning i en mørk tid, men de kan også antænde en ildebrand i hjemmet, hvis du ikke passer på og er opmærksom. Du kan undgå en række brandskader ved at følge disse råd: 

  • Lav adventskrans og juledekoration med omtanke.
  • Behandl eventuelt dekorationer med brandhæmmende middel
  • Sørg for, at gran og juletræ er friskt.
  • Hold godt øje med levende lys på juletræet.

Forsikringer, der dækker brandskader

Du kan både få brandskader på dit hus og indbo. Derfor kan du både have brandforsikring i din hus- og indboforsikring. Dækker din husforsikring mod brandskader, bliver skader på selve huset dækket, hvis der opstår brand.

Dækker din indboforsikring mod brand bliver dit indbo dækket, hvis det bliver beskadiget som følge af brand. I vores hus- og indboforsikring er brandforsikring en del af grunddækningerne. Det betyder, at du er dækket, hvis der opstår brand, og du får brandskader på dit hus eller dit indbo. 

Er det lovpligtigt at være brandforsikret?

I Danmark er det ikke lovpligtigt at være brandforsikret, men for at låne penge til et hus er det ofte et krav fra banker og realkreditinstitutter, at du er brandforsikret. Har du ingen brandforsikring, har din bank og dit realkreditinstitut ingen garanti, hvis dit hus brænder ned. Derfor har de fleste brandforsikring med i deres husforsikring.