Hvad har online sikkerhed med forsikring at gøre?

Skader i forbindelse med onlineforbrydelser er et stigende problem i Danmark. Eksempelvis er der nu flere identitetstyverier, end der er fysiske indbrud. Og børnefamilierne er særligt udsatte, fordi alle familiens medlemmer på nær de helt små ofte er på nettet fra familiens mange telefoner, tablets og computere. Men hvordan forebygger du bedst onlineskader? Og hvad gør du, hvis skaden sker? Det er mange danskere i tvivl om. Derfor sætter Codan fokus på emnet i en indsats, der skal klæde danskerne bedre på til at adressere de sikkerhedsmæssige, teknologiske og pædagogiske aspekter ved deres egen og deres børns brug af internettet.

”Vi oplever som forsikringsselskab stort fokus på dette område, og de nye former for kriminalitet er med til at omdefinere, hvad vi skal hjælpe kunderne med. Ved et traditionelt indbrud eller tyveri består den største del af hjælpen i økonomisk erstatning. Ved de nye former for digital kriminalitet har ofrene ofte mere brug for ekspertrådgivning eller teknisk assistance til at få udredt situationen. Og så kalder stigningen i It-kriminalitet på en stor forebyggelsesindsats. Vi tilbyder nu eksempelvis vores kunder en særlig boks, der kan stoppe virus og forsøg på hackerangreb allerede ved familiens wi-fi” forklarer Camilla Amstrup, der er privatkundedirektør i Codan.

En undersøgelse lavet af Epinion for Codan viser, at næsten en tredjedel (30 %) af børn i aldersgruppen 6-9 år sjældent eller aldrig er under opsyn, når de er på nettet. Alligevel har hver femte (18 %) danske forælder slet ikke taget nogen tekniske forholdsregler, næsten to tredjedele (63 %) ved ikke, om deres nuværende forsikring dækker ved et identitetstyveri, og kun lidt mere end halvdelen (55 %) ved, at banken dækker tabet, hvis de bliver udsat for indbrud i deres netbank.

Der er altså rigtig god grund til, at vi og andre bidrager til at skabe en debat om onlinesikkerhed og til at uddanne danskerne. Og det er en rigtig god idé for alle at tjekke, hvordan deres forsikringer dækker, hvis de skulle komme ud for et identitetstyveri eller en anden onlineforbrydelse.

Læs mere om Wifisikring og identitetstyveri

Wifisikring - Med en wifi-boks kan du bruge det trådløse netværk til at holde hackere ude af hjemmets computere

Sikring af dit Wifi

Vejen ind til dine personlige data går ofte gennem et klik på et link i en mail eller via en snyde-hjemmeside. Og når først hackerne er inde, har de fri adgang til dine dokumenter, familiefotos, private mails og meget mere.

Med en wifi-boks kan du mindske risikoen for hacking af hjemmets computere, tablets og mobiltelefoner. Boksen filtrerer links og hjemmesider som husets beboere klikker på og blokerer, hvis nogen af jer kommer til at klikke på noget, som er skadeligt. Det er en nem måde at gøre internettet mere børnevenligt.

Få 20 % rabat på abonnementet

I samarbejde med Affinion og BSafe2 kan du som Codan-kunde få en wifi-boks til kun 569 kr. pr år (normalpris 699 kr. pr år).

Læs mere her

Identitetstyveri - Har du en indboforsikring i Codan, er du også dækket, hvis du bliver udsat for visse typer af identitetstyveri.

Få hjælp, hvis dit cpr-nummer havner i de forkerte hænder

Dit CPR-nr. er guld værd for kriminelle. Får de først adgang til det, kan de optage lån, oprette abonnementer og meget andet i dit navn.

Har du en indboforsikring i Codan, får du hjælp og rådgivning i situationer, hvor du har været udsat for visse typer af identitetstyveri.

Eksempler på identitetstyveri

  • Lån optaget i dit navn fx ved hjælp af et stjålet CPR-nr.
  • Kreditkonto oprettet med fx et stjålent eller forfalsket pas som dokumentation.
  • Abonnementer oprettet i dit navn ved hjælp af CPR-nr.

Læs mere her