Så nemt kan fremmede få adgang til børneværelset

Hver tiende danske forælder har oplevet, at fremmede har fået kontakt til deres børn online. Samtidig er næsten en tredjedel af de 6-9 årige sjældent eller aldrig under opsyn, når de er på nettet – og de lidt større børn har næsten alle en egen tablet eller smartphone. Det viser en undersøgelse foretaget af Epinion for Codan. Der er god grund til at tage sine forholdsregler, når familien færdes på nettet. Det er nemlig nemt for hackere at få adgang til familiens mange webkameraer.

Hackeren ser med, uden du ved det

Professionelle hackere kan få adgang til kamera på tablets, smartphones og computere ved at lave en virus med et link, som man nemt kan komme til at trykke på. Det gælder både for børn og voksne. Når først linket er aktiveret, kan de få fri adgang til computeren eller tablet’en, og herefter kan der tændes for kamera og mikrofon, selvom det ser ud til at være slukket. Hackerne kan bruge kameraerne til at lure på, hvad der findes af værdier i hjemmet eller til at aflure koder og andre personlige oplysninger.

Dæk webkameraet til

Det er usikkert, hvor mange der hvert år bliver hacket via webkamera, men ifølge flere eksperter bør du dække webkameraet til, når du ikke selv bruger det, så du og familien undgår at blive overvåget. Webkamera og kamera på tablets kan nemt og enkelt dækkes til med tape, et klistermærke eller et decideret webcam cover. På den måde kan du forhindre, at en hacker kan følge med i jeres privatliv.

Men det bedste er naturligvis helt at undgå at blive hacket. Læs mere her.

Ring og hør mere

Har du lyst til at høre mere om, hvordan du kan forbedre familiens online sikkerhed, så få en snak med en af vores rådgivere.

Ring på 33 55 55 55

Hold dig opdateret
Tilmelder du dig vores nyhedsbrev, får du gode råd til, hvordan du forebygger skader samt gode, relevante tilbud på forsikringer og services.
Tilmeld nyhedsbrev
Guide: Ferie med mobilen
De færreste kan undvære deres smartphone på ferien. Se, hvad du skal være opmærksom på, når mobilen er med på rejsen.
Læs mere
Guide: Sikker ferie online
Skal smartphonen eller computeren med på ferie? Se vores guide til online sikkerhed, når du er på ferie.
Læs mere
Sikkert password
Dit password er nøglen til din online sikkerhed. Få seks gode råd til, hvordan du bedst vælger et sikkert password – og ikke mindst passer på det.
Læs mere
Undgå uventede regninger
I mange mobilspil kan børn nemt tilkøbe ekstra features. Det kan blive dyrt. Se, hvordan du undgår at få en uventet regning.
Læs mere
Hvis skaden sker
Hvad kan du selv gøre for at undgå at du og dine børn bliver udsat for misbrug? Og hvordan kommer I videre med hverdagen, hvis skaden alligevel sker?
Læs mere
Sikker på sociale medier
Børn og teenagere vokser op med sociale medier, men lærer de, hvordan man sikrer sig? Tag snakken med dine børn – få gode råd her.
Læs mere
Se flere artikler
Kend begreberne
Det kan være svært at få overblik over, hvilke farer der lurer. Vi har derfor samlet en oversigt over de vigtigste begreber.
Læs mere
Tal med dit barn
Mange forældre holder sig tilbage, fordi børnenes ved mere om det tekniske end dem selv. Men børn kan ikke gennemskue konsekvenser. Derfor skal du blande dig.
Læs mere
Phishing mails
Et af hackernes mest udbredte våben er at narre dig til at udlevere personlige oplysninger – de såkaldte phishing mails. Få fem råd til, hvordan du undgår dem.
Læs mere
Identitetstyveri
Identitetstyverier er ikke alene grænseoverskridende, det kan også ramme dig hårdt økonomisk. Få fire gode råd til, hvordan du sikrer dig.
Læs mere
Falske sites
Nettet er fyldt med falske shopping sites, der franarrer folk penge eller sælger ulovlige kopivarer. Hvordan undgår du at miste penge på falske webshops?
Læs mere
Dæk jeres webkameraer til
Hackere kan nemt få adgang til et webkamera og dermed få adgang til børneværelset eller soveværelset. Heldigvis er det ret nemt at undgå.
Læs mere
Sikring af familiens devices
Børn er tidligt online. Hvordan sikrer du familiens telefoner, tablets og computere, så de trygt og sikkert kan færdes online?
Læs mere
Chat i apps
I mange spil på nettet er det muligt at chatte med andre. Og det gør dine børn. Men hvordan kan du sikre dine børns sikkerhed?
Læs mere
Wifisikring
Med en wifi-boks kan du bruge det trådløse netværk til at holde hackere ude af hjemmets computere.
Læs mere

Sikring af dit Wifi

Vejen ind til dine personlige data går ofte gennem et klik på et link i en mail eller via en snyde-hjemmeside. Og når først hackerne er inde, har de fri adgang til dine dokumenter, familiefotos, private mails og meget mere.

Med en wifi-boks kan du mindske risikoen for hacking af hjemmets computere, tablets og mobiltelefoner. Boksen filtrerer links og hjemmesider som husets beboere klikker på og blokerer, hvis nogen af jer kommer til at klikke på noget, som er skadeligt. Det er en nem måde at gøre internettet mere børnevenligt.

Få 20 % rabat på abonnementet

I samarbejde med Affinion og BSafe2 kan du som Codan-kunde få en wifi-boks til kun 569 kr. pr år (normalpris 699 kr. pr år).

Læs mere her

Identitetstyveri
Har du en indboforsikring i Codan, er du også dækket, hvis du bliver udsat for visse typer af identitetstyveri.
Læs mere

Få hjælp, hvis dit cpr-nummer havner i de forkerte hænder

Dit CPR-nr. er guld værd for kriminelle. Får de først adgang til det, kan de optage lån, oprette abonnementer og meget andet i dit navn.

Har du en indboforsikring i Codan, får du hjælp og rådgivning i situationer, hvor du har været udsat for visse typer af identitetstyveri.

Eksempler på identitetstyveri

  • Lån optaget i dit navn fx ved hjælp af et stjålet CPR-nr.
  • Kreditkonto oprettet med fx et stjålent eller forfalsket pas som dokumentation.
  • Abonnementer oprettet i dit navn ved hjælp af CPR-nr.

Læs mere her

Websikring
Med Websikring får du hjælp, hvis du og din familie er blevet udsat for misbrug eller chikane på sociale medier.
Læs mere

Et trygt liv på de sociale medier

De sociale medier spiller en stor rolle i de flestes hverdag, ikke mindst for børn og unge. Desværre betyder det også, at flere og flere oplever, at deres personlige informationer eller billeder bliver misbrugt online.

Med Websikring kan du få hjælp til at beskytte dig selv og dine børn mod uønsket spredning af personlige oplysninger og hjælp til at kontrollere dit barns adfærd på sociale medier.

Hvis skaden er sket, og din digitale identitet er blevet misbrugt, hjælper vi dig med hurtigst muligt at komme hurtigt videre. Du kan få assistance til selv at fjerne uønsket online-materiale, eller vores samarbejdspartnere kan overtage sagen for dig.

Gratis Websikring

Websikring er gratis og uden binding i hele 2018, når du er kunde hos Codan. Det betyder, at vi ikke opkræver noget, når forsikringen automatisk udløber den 31. december 2018. Websikring dækker dig og resten af din husstand. Med Websikring står du stærkere, hvis du eller en i din familie bliver udsat for misbrug eller chikane.

Læs mere her